Monday, 13 August 2012

Jika DAP Haram, UmnoBN Haram Jadah?

Tiada tindakan terhadap Abdullah Saamah - Sinar Harian

SHAH ALAM – Majlis fatwa Kebangsaan tidak akan mengambil tindakan terhadap Pengasas Pondok Geting, Tumpat, Abdullah Saamah berikutan kenyataannya, haram dan berdosa umat Islam menyokong DAP.

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, ini kerana kenyataan Abdullah tidak sama sekali bercanggah dengan Islam, bahawa adalah haram dan berdosa umat Islam menyokong DAP yang terang-terangan menentang penubuhan negara Islam serta pelaksanaan hukum hudud.

“Tidak perlu tindakan terhadapnya, kerana kenyataannya itu selari dengan Islam yang jelas haram bagi umat Islam menyokong DAP,” katanya mengulas saranan Pensyarah Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Dr Maszlee Malik yang meminta Majlis Fatwa Kebangsaan berani mengambil tindakan dan menegur Abdullah Samaah.

Menurut Maszlee, kenyataan itu mencetuskan provokasi dan mungkin membuka jalan kepada ekstremis bangsa serta golongan subversif menumpahkan darah ahli-ahli DAP.

P/s: Lagi pelik lagi ajaib
Haram bagi umat Islam menyokong DAP
Ini kerana DAP telah menentang penubuhan negara Islam dan pelaksanaan hukum hudud

Bagaimana dengan UmnoBN?
Bagaimana dengan MCA?
Ada tak amna-mana mufti atau ulama' Umno yang boleh tampil menjawab dua persoalan ini?

Jika ada yang kata selama ini UmnoBN + MCA memang menyokong penubuhan negara Islam dan pelaksanaan hukum hudud, sila semak daftar warganegara individu tersebut!
Hahahahaha!!!

No comments: